Skene

10 mars ora 18:00 : një koncert i bukur nga “Trio Talisman” arratisje midis muzikës dhe teksteve franceze, propozuar nga rrjeti i Aleancave franceze

 

15 mars ora 15:00 : teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” ju propozon një atelier mbi Molierin në teatrin bashkëkohor në Francë. Gjashtë ekspertë (Jacques Lassalle, Stéphane Braunschweig, Didier Bezace, Denis Podalydès, Macha Makeïeff) do të bëjne një studim krahasues duke u bazuar në shfaqjet e ndryshme si “ Shkolla e grave”, “Don Zhuani”, “I sëmuri imagjinar”, “Koprraci” dhe “Mashtrimet e Scapin”

 

24 mars ora 19:00 : teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” ju ofron “ Zoti i masakrës” nga Yasmina Reza (Facebook streaming). Një shfaqje mbi njohjen e dy çifteve në dukje të civilizuar, të cilët duan të rregullojnë pasojat e grindjeve midis fëmijeve të tyre.