Konkurse shkollore

Sukses i madh për konkurset shkollore “Më thuaj 10 fjalë” dhe “Film xhepi” !

Këto konkurse u kanë mundësuar nxënësve të frëngjishtes, të arsimuar në shkolla fillore apo të mesme, të krijojnë projekte të bukura në fushën e poezisë dhe kinemasë.

  1. Nga tema e ajrit, konkursi “Më thuaj 10 fjalë” mundësoj krijimin e poezi-ve të shkurtra me origjinë japoneze – të quajtur haikus – nëpërmjet të cilëve mund të shprehim ndjesi, të bëjmë homazhe ndaj natyrës, të çmojmë elementet që na rrethojnë, etj. 

 

Do të shpërblehen katër fitues:

nr 1. Jonida BRAHJA (Librazhd)

nr 2. Maria JANKO (Korça)

nr 3. Florjan HASA (Librazhd)

nr 4. Kristi ZHEKU (Korça)

 

        2. Konkursi i filmit të shkurtër “Film xhepi”, organizuar nga Ambasada Franceze në partneritet me Marubi Film and Multimedia Academy, u përqendrua në temën: “Barazia gjinore”.

Do të shpërblejë gjashtë fituesit e mëposhtëm:

nr 1. Megi ETHEMI (Shkodra)

nr 2. Kristina KOLI (Korça)

nr 3. Gladys DE CHERISEY (Tirana)

nr 4. Elia XEXO (Korça) 

nr 5. Mariselda SPAHO (Shkodra)

nr 6. Tea MANKOLLARI (Korça). 

 

Faleminderit jurisë, Akademisë Marubi, Alliance française de Tirana, Shoqata e Mësuesve Francezë në Shqipëri (APFA), Shkolla Ndërkombëtare Franceze e Tiranës (EFIT), Bashkëpunimi dhe veprimi kulturor i Ambasadës Franceze, kompania e prodhimit Origin films dhe Universiteti i Tiranës.

Faleminderit të gjithë pjesëmarrësve, si dhe mësuesve !