Makinat e flluskave

Makinat e flluskave

Një ekspozitë për të eksploruar comic strips interaktive dhe kreative.

 

Ashtu si comics strips, teknologjia dixhitale fshin kufijtë midis disiplinave dhe rimendon marrëdhëniet midis autorëve dhe lexuesve.
Takimi i tyre hap perspektiva të reja krijuese dhe transformon marrëdhëniet me librat, fletave dhe “makineritë” dixhitale.
Një vend i inovacionit në fushën e komikes, Franca shquhet në skenën ndërkombëtare për dinamizmin e saj krijues dhe cilësinë e prodhimeve të saj.
Skenaristët, dizajnerët, botuesit dhe producentët francezë tani po përqafojnë teknologji të reja dhe po punojnë për të prodhuar vepra të një zhanri të ri.
Nga kutia në piksel, krijuesit e librave komikë vazhdimisht po shpikin forma të reja të tregimit, duke luajtur me kodet e rrëfimit vijues.
Këto fusha ikonotextuale të eksperimentimit të leximit mirëpresin të gjitha zhanret, nga trillimi te dokumentari, nga detektivi te fantazia.
Institut français ofron përmes ekspozitës “Makineritë e flluskave” për të zbuluar një përzgjedhje të veprave që ilustrojnë këto përvoja të reja leximi të cilat bëjnë pasurinë dhe veçorinë e krijimit francez.