Kinema

Nga 1 deri më 30 mars : festoni filmat me metrazh të shkurtër me Institutin francez. Një përzgjedhje filmash me metrazh nga Instituti francez https://ifcinema.institutfrancais.com/fr/streaming/feteducourt

 

Nga 1 deri më 8 mars :Oborri Babelit”, “Angèle dhe Tony” dhe “Bota e bukur”, tre filma të realizuar nga artiste femra të propozuar nga Instituti francez në https://ifcinema.institutfrancais.com/fr/streaming/alacarte

 

5 mars ora 20:00 :Kopshti i Qershive” nga Michel Kakogiannis, një dramë e propozuar nga Ambasada Greke

 

8 mars ora 20:00 : Për ditën ndërkombëtare të drejtave të grave, 5 episode të serisë “Culottées të disponueshme falas gjatë 24 orëve.

10 mars ora 20:00 : “Në orën e Kajros komedi dramatike nga Amir Ramses, propozuar nga Ambasada e Egjyptit.

 

Nga 10 marsi deri më 10 prill : katër filma frankofonë “ Kamera e Afrikës” nga Férid Boughedir, “Corniche Kennedy” nga Dominique Cabrera, “Lulu grua e zhveshur” nga Solveig Anspach dhe “Fatkeqësite e Sofisë” nga Christophe Honoré. E shumë fima të tjerë në

https://ifcinema.institutfrancais.com/fr/streaming/alacarte

 

11 dhe 18 mars ora 20:00 :Mirë se erdhët në Zvicër”, komedi nga Léa Fazer, propozuar nga Ambasada Zvicrës

 

19 mars ora 20:00 :Digë nga Laura Schroeder, dramë e propozuar nga Ambasada e Luksemburgut. 

 

17 mars :Quhem njeri”, dokumentar propozuar nga Ambasada e Kanadasë.

 

25 mars ora 20:00 : premierë “The van d’Erenik Beqiri, film franko-shqiptar me metrazh të shkurtër i para përzgjedhur për Oscars 2021.Pas filmit do të mbahet një sesion pyetje/përgjigje me regjizorin Erenik Beqiri, producentin Olivier Berlemont dhe studentë dhe pedagogë të Akademisë Marubi. (kujdes : mos përdorni VPN)